آرتروز زانو

زمانی که غضروف مفصل زانو می‌شکند، آرتروز زانو اتفاق می‌افتد و بعد از آن استخوان‌ها را قادر می‌سازد تا به هم ساییده شوند. ساییدگی استخوان‌های زانو دردناک و غیر قابل تحمل است و در برخی از موارد به شدت دچار تورم و گرفتگی می‌شود.

مهم‌ترین مشخصه آرتروز، تخریب تدریجی غضروف مفصلی است. قسمت دو انتهای هر استخوان، از غضروف که بافتی است انعطاف‌پذیر ساخته شده‌است. با شروع بیماری آرتروز زانو، غضروف انتهای تحتانی استخوان ران و غضروف قسمت فوقانی استخوان درشت‌نی به تدریج دچار تخریب شده. به همین ترتیب درگیری و آسیب غضروف کشکک به آرتروز این ناحیه منجر می‌شود؛ بنابراین آرتروز مفصل زانو در دو ناحیه مفصلی که بین استخوان ران و ساق و مفصل کشککی-رانی می‌تواند ایجاد شود.

افراد مبتلا به آرتروز زانو معمولا علائم زیر را احساس می کنن:

  • ممکن است که از زانو صداهایی شنیده‌ شود
  • راه رفتن سخت است
  • درد زانوی وابسته به آب و هواست و ممکن است که بدتر و بهتر شود
  • مفصل زانو خشک می‌شود
  • زانوی خالی می‌کند
  • درد زانو به بطور مداوم بوده و احساس ناخوشی دارد

آرتروز زانو چقدر شایع است؟

 آرتروز زانو جزو بیماری‌های بسیار شایع بوده و حدود  46 درصد از افراد در طول زندگی خود درد ناشی از آن را تجربه می‌کنند و به دنبال راهکاری برای درمان هستند.

 این بیماری چه کسانی را مبتلا می کند؟

 به طور کلی افراد مختلفی به آرتروز زانو مبتلا می‌شوند اما در این بین آمار ابتلایان در خانم‌ها بیشتر است و زنان بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا می‌شوند.  اکثر افراد پس از 40 سالگی به این عارضه مبتلا می‌شوند اما ممکن است عوامل دیگری مانند آسیب یا ارثی، زودتر باعث بروز آرتروز زانو  شود.

امروزه روش‌های بسیاری برای درمان این بیماری و یا کاهش سرعت پیشرفت آن ارائه شده است که علائم ایجاد شده را به شدت کاهش می‌دهد. روش‌هایی مانند درمان‌های تزریقی و جراحی ارائه شده که درمان جراحی یک گزینه برای اشکال شدیدتر آرتروز است و یعنی در مواردی به کار گرفته می‌شود که هیچ یک از درمان‌های بدون جراحی پاسخگو نباشند. ما در مرکز سلول درمانی نوین ایران با به کارگیری روشی منحصر به فرد با استفاده از سلول های بنیادی و تزریق آن ها به زانو به روش آنژیو که روشی غیر تهاجمی بوده قدم بزرگی برای درمان این بیماری برداشته ایم.

پیمایش به بالا